BRATISLAVA: Počas štrajku bude v Novom Meste zberná družina

24.11.2012 Bratislava

Bratislava 24. novembra (TASR) - Bratislavské Nové Mesto pripravilo v súvislosti s blížiacim sa štrajkom učiteľov zbernú družinu pre žiakov základných škôl. Fungovať bude od pondelka 26. novembra v čase od 8.00 do 15.00 h v budove Súkromnej základnej školy a bilingválneho gymnázia na Českej ulici.

Ako TASR informoval novomestský hovorca Marek Tettinger, družina bude bezplatná a samospráva v nej zabezpečí pedagogický dozor aj stravu pre deti. "V zbernej družine budú môcť rodičia umiestniť svoje dieťa každý pracovný deň až do ukončenia štrajku. O prípadnej zmene bude mestská časť informovať," povedal Tettinger.

Rodičia budú mať v Novom Meste k dispozícii aj ďalšiu možnosť. V športovej hale Elán na Bajkalskej ulici sa v čase od 8.00 do 12.00 h budú ich deťom bezplatne venovať športoví tréneri. "Týka sa to školopovinných detí od 4. do 9. ročníka základných škôl," pripomenul. Pripravené pre ne budú rôzne športové aktivity, v rámci ktorých bližšie spoznajú atletiku, šerm či zápasenie. Dieťa si musí priniesť vlastné športové oblečenie, športovú obuv a stravu.

Viac informácií získajú rodičia na telefónnom čísle 0903 584 992.
 

Vyberte región